Siostry gotują II W dzieciństwie zazwyczaj na początku jesieni wraz z rodzicami i bliskimi z naszej rodziny jeździliśmy na grzybobranie.
Była to znakomita okazja do spotkań rodzinnych i towarzyskich. Od początku września, kiedy to zaczynał się sezon na grzyby, spędzaliśmy weekendy na wyjazdach do lasów w okolicach Tarnowskich Gór. Wyjazdy raz były udane, raz mniej, ale prawie zawsze mieliśmy w koszyku sporą garść małych złotych kurek, idealną, aby trudy porannego wstawania wynagrodzić sobie solidną porcją przepysznej jajecznicy na kurkach, posypanej świeżą natką pietruszki i podaną wraz z maślanymi tostami z czosnkiem.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.