Siostry gotują I Środek lata to idealny czas, aby zajadać się owocami. Do jednych z naszych ulubionych zaliczają się morele.
Nasza babcia robiła z nich kompoty na zimę oraz konfiturę, którą potem jadłyśmy z naleśnikami i białym serem. Owoce moreli to niezastąpione źródło witamin. Są niskokaloryczne i zawierają dużo błonnika, a swój pomarańczowy kolor zawdzięczają żółtopomarańczowemu barwnikowi o nazwie beta-karoten. Te drogocenne wartości przeciwdziałają powstawaniu nowotworów,
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Do Rzeczy.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.