Kulinarny przemyt Małgorzaty Opczowskiej

Kulinarny przemyt Małgorzaty Opczowskiej

Dodano: 
Gotowanie, zdjęcie ilustracyjne
Gotowanie, zdjęcie ilustracyjneŹródło:Obraz Дарья Яковлева z Pixabay
Uwielbiam mączne potrawy. To pewnie zasługa babci, która, gdy byłam dzieckiem, rozpieszczała mnie pierogami, naleśnikami i parowańcami.

Ale wiadomo, u babci ma być pysznie, a ja staram się, by było również zdrowo. Dlatego przemycam, gdzie się da, warzywa, które dla większości dzieci są niemal niejadalne. Stąd mielone z ryby z warzywami, ciasto marchewkowe czy placki ziemniaczane z cukinią. I tym ostatnim przepisem chcę się z wami podzielić. Cukinię mogłabym jeść pod każdą postacią, ale niestety jest zielona, co wyklucza ją z menu mojego synka. Dlatego przemycam ją właśnie w plackach ziemniaczanych.

Artykuł został opublikowany w 7/2022 wydaniu tygodnika Do Rzeczy.

Źródło: DoRzeczy.pl